Αλμυρά muffins από τον chef Γιάννη Τρυφώνη
Με τον πολύ καλό μου φίλο και υπέροχο chef Γιάννη Τρυφώνη, κάναμε ένα καταπληκτικό & διασκεδαστικό Live Instagram Cooking από τον λογαριασμό μου και φτιάξαμε παρέα λαχταριστά αλμυρά muffins που μπορούν να φαγωθούν ως σνακ για τα παιδιά μας, ως συνοδευτικό ή οπως τραβάει η όρεξή σας

Σας γράφω αναλυτικά την συνταγή εδώ, μπορείτε όμως να δείτε και το live μας στο igtv μου με πολλά μυστικά και πληροφορίες από τον αγαπημένο μου chef
Υλικά
250γρ αλεύρι
20γρ μπέικον πάουντερ
200γρ κρέμα γάλακτος
100γρ ελαιόλαδο
4 αυγά
150γρ γραβιέρα
80γρ ελιές
150γρ ντοματίνια
20γρ σχοινόπρασο
150γρ γαλοπούλα καπνιστή
10γρ ρίγανη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 στον αέρα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο (τα υγρά μας στοιχεία)
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Μέσα στο αλεύρι βάζουμε ψιλοκομμένα όλα τα υλικά μας που είναι στη γέμιση (γαλοπούλα, ελιές, ντοματίνια, ρίγανη, γραβιέρα)
Ρίχνουμε τα υγρά στοιχεία στα στερεά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Γεμίζουμε τις θήκες muffins μας και ψήνουμε στους 175 για 20 λεπτά. Μόλις ροδίσουν βγάζουμε και με την βοήθεια ενός μαχαιριού δοκιμάζουμε στο κέντρο του muffin. Εάν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο
*Εαν η θήκη για τα muffins είναι από σιλικόνη, γεμίζουμε το μείγμα μας κατευθείαν. Εάν είναι μεταλλικό σεμιζάρουμε την θήκη μας, δηλαδή βουτυρώνουμε, βάζουμε αλεύρι και τινάζουμε καλά ωστέ να γίνει μια λεπτή στρώση αλευριού. Γεμίζουμε μετά
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!