Γρήγορη pizza με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Είναι απόγευμα, έχει ξεκινήσει να γουργουρίζει το στομάχι και κάτι θέλει να τσιμπήσει η οικογένεια. Κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο. Σου έχω την απόλυτη comfort pizza που έχεις φάει ποτέ σε λιγότερο από 20 λεπτά.


Ξέρετε πως όταν χρησιμοποιώ κάτι από την αγορά το οποίο το πιστεύω και είναι ποιοτικό, δεν χρειάζεται να είναι χορηγούμενο για να σας το προτείνω. Σήμερα σου προτείνω την ζύμη για πίτσα της ΑΛΦΑ #NOTSPONSORED που είναι φοβερά νόστιμη, αφράτη όσο πρέπει και παραμένει στην ίδια κατάσταση μέχρι και όταν η pizza κρυώσει

Βέβαια τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο σε αυτή τη πίτσα, εάν δεν κάνεις την πιο πετυχημένη, μελωμένη και πεντανόστιμη σπιτική σάλτσα για pizza που σου φτιάχνω σήμερα.

Υλικά


  • 1συσκευασία ζύμη ΑΛΦΑ για πίτσα (δύο ζυμαράκια)

  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο

  • 1κ.γ. ζάχαρη

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 1κ.σ. ρίγανη

  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

  • αλάτι-πιπέρι

  • τριμμένο τυρί (κίτρινο)

  • Φέτες μορταδέλλας & ψητής γαλοπούλας για topping


Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο μαζί με την ρίγανη. Μόλις διαφανίσουν σβήνουμε με το βαλσάμικο. Αφήνουμε να ξεθυμάνει

  • Ρίχνουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10´. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Δυο λεπτά πριν ετοιμαστεί βάζουμε τον δύσμο ψιλοκομμένο

  • Βγάζουμε τις ζύμες της ΑΛΦΑ και της βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με σάλτσα ντομάτας, έπειτα με τριμμένο τυρί και τέλος βάζουμε τα αλλαντικά μας

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα μας από πάνω


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

325 views0 comments