Εύκολα αλμυρά muffins

Είναι για όλη την οικογένεια, ένα εύκολο και πολύ γρήγορο σνακ. Τα παιδιά το λατρεύουν, οι μαμάδες μένουν ήσυχες ότι κάτι καλό και υγιεινό έφαγαν τα καμάρια τους και οι μπαμπάδες τα καταβροχθίζουν με μπύρα βλέποντας μπάλα. Όλοι happy!



Για τα υλικά δεν ανησυχώ γιατί είμαι σίγουρη πως τα έχεις στο ντουλάπι σου. Και νομίζω πως ήρθε η ώρα να πας προς τα εκεί και να ξεκινήσεις.

Υλικά

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)

  • 160 ml κρέμα γάλακτος light

  • 125 γραμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό

  • 1 αυγό

  • 100 γραμ. τυρί κίτρινο τριμμένο

  • 100 γραμ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά καρέ

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Χρειαζόμαστε σχεδόν 20 θήκες για muffins. Βουτυρώνουμε καλά τις θήκες, τις αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη

  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αλλαντικά, το τυρί, και το αλάτι. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν.

  • Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.  

  • Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι πάνω. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

  • Βγάζουμε από τις θήκες όταν θα έχουν κρυώσει

1,216 views

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest