Εύκολες τηγανίτες με πετιμέζι

Είναι οι πιο εύκολες τηγανίτες που έχετε φτιάξει ποτέ και δεν χρειάζεται να περιμένεις ούτε 5’ για να ετοιμαστεί η υγρή σου ζύμη. Είναι συνταγή της μαμάς Ελένης και όπου μαμά Ελένη σημαίνει άχαστη συνταγή!!

Και μπορεί να είναι τηγανιτές όμως είναι ωραίο σνακ-γλυκάκι για τα παιδιά μας και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από το δικό μας super food που είναι το πετιμέζι...ένα βάλσαμο για τον οργανισμό μας

Υλικά

  • 1 κουτάκι σόδα (330ml)

  • 4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό

  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προεραιτικά)

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι


Διαδικασία


  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σόδα. Ξεκινάμε ρίχνοντας το αλεύρι. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε μια ανορθόδοξη μέθοδος με το «όσο πάρει». Σίγουρα θα είναι 4-5 φλιτζάνια αλλά ίσως χρειαστείτε παραπάνω. Οπότε θα ρίχνετε το αλεύρι και θα ανακατεύετε μέχρι ο χυλός να μην είναι ούτε πολύ υγρός ούτε πολύ στέρεος. Μια μέση κατάσταση (σαν ζυμαράκι για λουκουμάδες)

  • Συνεχίζουμε βάζοντας μέσα το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά

  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε κατά προτίμηση ηλιέλαιο. Όχι πολύ, δεν θέλουμε να γίνει βαθύ τηγάνισμα. Ίσα να καλύπτει την μισή τηγανίτα.

  • Ξεκινάμε με την βοήθεια ενός κουταλιού να βάζουμε μικρές ποσότητες μέσα στο τηγάνι. Κουνάμε λίγο το τηγάνι μας και μετά από 1 με 2 λεπτά μόλις ροδίσει από την μια μεριά, γυρνάμε και από την άλλη. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο το μείγμα μας

  • Σερβίρουμε ζεστές με πετιμέζι και κανέλα


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

297 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest