Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Πολλές φορές νομίζουμε ότι το να φτιάξουμε μία σπιτική πίτα είναι χρονοβόρο και μπελαλίδικο. Ακόμα και με δικό μας φύλλο όπως πολλές φορές σας έχω δείξει, υπάρχουν τρόποι για να φτιάξουμε πεντανόστιμες πίτες σε πολύ λίγο χρόνο και πολύ εύκολα.


Αυτή η τυρόπιτα έρχεται ωστόσο να σπάσει όλα τα ρεκόρ από όλες τις απόψεις: χρόνου, ευκολίας, νοστιμιάς. Και γίνεται πραγματικά ένα θεσπέσιο φαγάκι είτε για το μεσημεριανό μας τραπέζι είτε για ένα υγιεινό κολατσιό για εμάς και τα παιδιά μας όλες τις ώρες της μέρας.






Θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ και δέκα λεπτά από τη ζωή σου. Εύκολο;


Υλικά


  • 2 φύλλα σφολιάτα

  • 500 γρ. τυρί φέτα

  • 150-200 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο

  • 2 κ.σ. γιαούρτι

  • 1 κ.σ. μαγιονέζα

  • 2 μεσαία αυγά (ένα επιπλέον για το άλειμμα)

  • πιπέρι

  • ρίγανη


Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα

  • Σε ένα μπολ με τα χέρια μας σπάμε την φέτα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φύλλα) και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η γέμιση

  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30x40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.

  • Περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες τις σφολιάτας. Αλείφουμε με το έξτρα αυγό τις άκρες τις σφολιάτας.

  • Καπακώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

  • Αλείφουμε το αυγό πάνω στη δεύτερη σφολιάτα.

  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.



Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

407 views0 comments