Ζουμερό φιλέτο σολωμού με ριζότο παρμεζάνα

Κρεμώδες ριζότο παρμεζάνας με ένα υπέροχα μαγειρεμένο φιλέτο σολωμού. Είναι ένα απολύτως gluten-free healthy comfort πιάτο που σίγουρα θα λατρέψεις.



Το πιο ιδανικό πιάτο για ένα ρομαντικό δείπνο ή για ένα γρήγορο δείπνο με φίλους. Με ένα καλό λευκό κρασί θα το απογειώσεις

Υλικά


Για τον σολωμό:

  • 2 φιλέτα σολωμού

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • αλάτι-πιπέρι

  • μερικές φέτες λεμόνι

Για το ριζότο:

  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών

  • 3 κ.σ. βούτυρο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 1/2 φλ. ρύζι Αrborio (ρύζι για ριζότο)

  • 1 κούπα κρασί λευκό

  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Κόβουμε μερικές φέτες λεμόνι και τις βάζουμε πάνω στη σάρκα των φιλέτων.

  • Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10' περίπου. Κλείνουμε τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε τα φιλέτα από το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά στον ζεστό φούρνο

Για το ριζότο

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο και το το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί. Μόλις ελαφρώς μελώσει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να διαφανίσει

  • Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

  • Ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών (προτιμάμε να είναι ζεστό ώστε να μην σταματήσουμε το βράσιμο). Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να βράσει καλά το ρύζι μας

  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσει καλά το ριζότο μας

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω αν επιθυμούμε



158 views

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest