Κέικ καρότου με γλάσο τυρί κρέμα: το πιο νόστιμο & αφράτο

Έχω φτιάξει άπειρες συνταγές για κέικ καρότου, έχω αλλάξει συστατικά, έχω προσθέσει, έχω αφαιρέσει, το χω κάνει πιο πολύπλοκο, πιο απλό, πιο έτσι-πιο αλλιώς! Αυτή η συνταγή είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για κεικ καρότο



Αφράτο όσο πρέπει, γλυκό όσο πρέπει, πεντανόστιμο, πανεύκολο και πολύ γρήγορο. Είναι το καλύτερο σνακ για τα παιδιά μας, το καλύτερο πρωινό. Αν το θες ακόμα πιο υγιεινό και χωρίς περαιτέρω ζάχαρη, παράλειψε το γλάσο-που κατά τα άλλα είναι του ονείρου!

Υλικά

  • 6 αυγά

  • 350γρ. καστανή ζάχαρη

  • 350 ml ηλιέλαιο

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 1/2 κ.σ. baking powder

  • 1 κ.γ.μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια σκόνη

  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας (προαιρετικό αλλά δίνει υπέροχη γεύση)

  • 350 γρ. τριμμένο καρότο


Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

  • 150 γρ.τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ για 5′ μέχρι να αφρατέψει

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και το τριμμένο καρότο και με μια μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  • Βουτυρώνουμε το σκεύος για το κέικ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60′-70′ (τα υλικά θα σε βγάλουν ή για ένα μεγάλο σκεύος ή για 2 μακρόστενα)

  • Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε το κέικ και το τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο. Αν όχι το αφήνουμε για λίγη ώρα ακόμα

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα και απλά ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι μας μέχρι να δέσουν τα υλικά. Μόλις βγει το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε από πάνω με την κρέμα μας

81 views

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest