Κοκκινιστό Λαχανόρυζο: Οικονομικό & Πεντανόστιμο

Το λάχανο είναι από τα λαχανικά που λατρεύω. Μου αρέσει να τα τρώω σε πολλούς συνδυασμούς…είτε μαγειρεμένο να βγάζει αυτή την απίστευτη γλυκάδα, σε σούπα βελουτέ, σε χειμωνιάτικες σαλάτες.


Πολλές φορές όμως το ξεχνάμε..και όμως είναι θρεπτικό, οικονομικό και πεντανόστιμο. Το σημερινό λαχανόρυζο μαγειρεύεται σε μόλις 20 λεπτά, τρώει όλη η οικογένεια, έχεις σπαταλήσει πολύ λίγα χρήματα και είναι φοβερά θρεπτικό.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  •  Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λυκάνουν.

  •  Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο και σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να χάσει το λάχανο τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Βάζουμε τον κύβο λαχανικών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχρη και  σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό.

  •  Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

  •  Όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από την φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά

  • Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι γλασέ

  • 1 λάχανο μικρό χοντροκομμένο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα ή 1 πράσο

  • 2 καρότα μεσαία σε λεπτές φέτες

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ελαιόλαδο

  • 1 κύβος λαχανικών

  • 250 πελτές ντομάτας

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 850 ml νερό

  • χυμός από 1 λεμόνι

  • σχοινόπρασο για γαρνίρισμα (προεραιτικά)



65 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest