Κοτόσουπα

Είναι η αγαπημένη σούπα του σπιτιού! Και η αγαπημένη δική μου! Την καταβροχθίζω χωρίς τύψεις με ψωμάκι καρβέλι και ελιές. Ο άντρας μου ενώ γενικά δεν είναι λάτρης του κοτόπουλου και προφανώς ουτε και της σούπας...αυτή την απολαμβάνει και εκείνος με μπόλικο τριμμένο πιπεράκι. Όταν φτάνει η στιγμή να την ζητάει ο ίδιος «Ρε αγάπη μου δεν κάνεις αύριο μια κοτόσουπα;» εεεεε καταλαβαίνεις πόσο πετυχημένη είναι.

Δοκιμασέ την σήμερα κιόλας!!! Πολύ γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη! Ένα φαγάκι για όλη την οικογένεια!! Και για σένα που με ξέρεις και λίγο παραπάνω αντί για φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βάλε λίγο μπούκοβο😉!

Υλικά


  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

  • φιλέτο απο μπούτια κοτόπουλου

  • 1 κύβο κότας

  • 1 κ.γ. πιπέρι

  • θυμάρι, ξερό

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2 λίτρα νερό

  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος

  • 2 καρότα κομμένα σε φετες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 150 γρ. ρύζι γλασέ

  • θυμάρι

  • ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

  • 3 αβγά

  • χυμό και ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

  • πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Κόβουμε τα στήθη και τα μπούτια κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας

  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια.

  • Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον κύβο κότας, το φύλλο δάφνης

  • Ρίχνουμε το νερό και σιγ οβράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ακόμα


Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε καλά μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά μας μια μεγάλη κουταλιά από τον ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και πολύ γρήγορα

  • Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (6-7 κουταλιές), ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Προσθέτουμε πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.

  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 




Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

584 views0 comments