Λιγκουίνι ολικής με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο φαγητό; Κανείς.


Πεντανόστιμο, με πολύ λίγες θερμίδες αφού χρησιμοποιούμε ζυμαρικά ολικής και φρέσκια ντομάτα και υπερβολικά γρήγορο. Ακολούθα τις οδηγίες μου και θα έχεις την πιο νόστιμη πάστα στο πιάτο σου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσει για 5 με 7 λεπτά

  • Κόβουμε τα φύλλα από το ματσάκι του βασιλικού και του μαϊντανού  και τα δένουμε με ένα σπάγκο τα κοτσάνια και το βάζουμε μέσα στο τηγάνι μας (το μπουκετάκι το αποσύρουμε μόλις τελειώσει η σάλτσα)

  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και του βασιλικού (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας

  • Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό και ανακατεύουμε

  • Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη για λίγο αργότερα

  • Σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφού εξατμιστεί βάζουμε και τις ντομάτες και ανακατεύουμε

  • Προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά

  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει και να γλυκάνει η σάλτσα μας

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι μας σε αλατισμένο νερό και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα αποσύρουμε 1 με 2 λεπτά νωρίτερα γιατί τα θέλουμε al dente

  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας αλλά κρατάμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν.

  • Αφαιρούμε το μπ0υκετάκι από τα μυρωδικά και προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα

  • Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο  λίγο από το νερό τωνζυμαρικών και ανακατεύουμε απαλά

  • Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και μαϊντανού, φρέσκο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι ολικής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο

  • 1 ματσάκι μαϊντανός φρέσκο

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες

  • αλάτι-πιπέρι

  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest