Μαμαδίστικο κέικ βανίλιας με κακάο

Αυτό το κέικ το ονομάζω "μαμαδίστικο" για δυο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί κατά 99% όλες πάντοτε έχουμε τα υλικά στο ντουλάπι μας και ο δεύτερος και πιο σημαντικός, είναι γιατί αυτό το κέικ το φτιάχνουμε για να πετύχει με την γνωστή μέθοδο τσικ και Τσακ, δεν μετράω ποτέ και τα κάνω όλα με το μάτι. Πόσο πιο μαμαδίστικο;


Μην τρομάζετε, θα σας δώσω όλες τις συντεταγμένες, αλλά και να ξεφύγετε λίγο, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αυτό το μαμαδίστικο κέικ θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!


Είναι αφράτο και παραμένει αφράτο και μαλακό για πολλές μέρες. Είναι πανεύκολο και τρομερά γρήγορο. Το απόλυτο κολατσιό, για πρωινό αλλά και για μια βόλτα.







Θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ και δέκα λεπτά από τη ζωή σου. Εύκολο;


Υλικά


  • 250 γραμ. βούτυρο

  • 200 γραμ. ζάχαρη (άχνη κατά προτίμηση)

  • 3 μεγάλα αυγά

  • 300 γραμ. γάλα

  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

  • 450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 φακελάκι baking powder

  • 2 πρέζες αλάτι

  • 2-3 κ.σ. κακάο (γάλακτος)

Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Την συνατγή μπορείτε να την κάνετε και στο κάδο του μίξερ αλλά και σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός

  • Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο κάδο του μίξερ για 1 λεπτό για να αφρατέψει

  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη (εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε κανονική) ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα

  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα του βούτυρου με τη ζάχαρη. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό χτυπάμε με το μίξερ ώστε να το πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.

  • Σκάβουμε τον κάδο του μίξερ με μαλακή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιούνται σωστά τα υλικά

  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

  • Σε να μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το κοσκινίσουμε

  • Ρίχνουμε στο μείγμα λίγες κουταλιές από το αλεύρι

  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο χαμηλό και εναλλάξ προσθέτουμε γάλα και αλεύρι.

  • Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα κέικ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα και τινάζουμε ανάποδα στον νεροχύτη να πάει παντού

  • Αδειάζουμε το μισό κέικ βανίλια μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.

  • Στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί ξανά το μείγμα.

  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα στην φόρμα. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή καλαμάκι, κάνουμε ακανόνιστα σχέδια μέσα στο μείγμα για να μπορέσει το κακάο να πάει σε όλο το κέικ και να είναι όμορφο όταν το κόψουμε

  • Χτυπάμε απαλά την φόρμα στον πάγκο ώστε να απεγκλωβιστεί τυχόν αέρας που εγκλωβίστηκε με το στρώσιμο του μείγματος στη φόρμα.

  • Ψήνουμε το εύκολο μαμαδίστικο κέικ βανίλιας με κακάο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C. Μπορούμε φυσικά και στις αντιστάσεις

  • Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας και να ροδίσει η επιφάνειά του.

  • Ελέγχουμε πάντα αν ψήθηκε το κέικ στην καρδιά του.

  • Βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στη μέση του κέικ και αν αυτή βγαίνει καθαρή από ζύμη, τότε είναι έτοιμο και καλοψημένο.

  • Αφήνουμε το ψημένο κέικ βανίλια να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και λίγο να κρυώσει.

  • Αναποδογυρίζουμε το νόστιμο κέικ με προσοχή στη σχάρα να κρυώσει τελείως και να τραβήξει την υγρασία του.]

  • Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω



Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

589 views0 comments