Μαροκινή Φακόσουπα

Αυτή η detox Μαροκινή φακόσουπα γίνεται με δύο ειδών φακές και είναι μια πολύ απλή, super υγιεινή και γευστικότατη συνταγή που μπορεί να την φάει όλη η οικογένεια.



Πανεύκολο να την φτιάξεις, γεμάτη από πρωτεϊνη και γεύση!


Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 1 φλ. ψιλοκομμένο σέλερι

  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρότο

  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια με την φλούδα

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.γ. κουκρουμά

  • 2 κ.γ. κύμινο

  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1 φλ. κόκκινες φακές

  • 1 φλ. καφέ φακές

  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών

  • 2 φλ. νερό

  • 1 κοφτή κ.σ. ντομάτα κονκασέ

  • 1 φλ. γάλα αμυγδάλου

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • 2-3 φλ. φρέσκο σπανάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει  λίγο σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, την πατάτα, και το σκόρδο και να σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά

  • Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το νεράκι και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι, και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι μας.

  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι ή για τους vegan με coconut yogurt, λίγο ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest