
Μαροκινή Φακόσουπα
Αυτή η detox Μαροκινή φακόσουπα γίνεται με δύο ειδών φακές και είναι μια πολύ απλή, super υγιεινή και γευστικότατη συνταγή που μπορεί να την φάει όλη η οικογένεια.

Πανεύκολο να την φτιάξεις, γεμάτη από πρωτεϊνη και γεύση!
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. ψιλοκομμένο σέλερι
1 φλ. ψιλοκομμένο καρότο
1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια με την φλούδα
2 σκ. σκόρδο
2 κ.γ. κουκρουμά
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. κανέλα
1 φλ. κόκκινες φακές
1 φλ. καφέ φακές
4 φλ. ζωμό λαχανικών
2 φλ. νερό
1 κοφτή κ.σ. ντομάτα κονκασέ
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2-3 φλ. φρέσκο σπανάκι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, την πατάτα, και το σκόρδο και να σοτάρουμε 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 2 λεπτά
Προσθέτουμε τις φακές και τις σοτάρουμε 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το νεράκι και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι, και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι μας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι ή για τους vegan με coconut yogurt, λίγο ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι