Μηλόπιτα με ζύμη Pillsbury & γλάσο

Όταν βρίσκω στο εμπόριο προϊόντα που μπορώ να "παίξω" μαζί τους είναι η καλύτερη μου. Αυτή η μηλόπιτα είναι αποκλειστικά δικής μου εμπνεύσεως και να σας πω την αλήθεια από τότε που την ανακάλυψα, όσο και να λατρεύω γενικά τις μηλόπιτες και τις κλασσικές, πάντοτε αυτή καταλήγω να κάνω!



Είναι τρομερά εύκολη, πάρα πολύ νόστιμη, γρήγορη όσο δεν φαντάζεσαι και τρώγεται μπουκιές με το χέρι, που δεν έχω κάτι καλύτερο.


Υλικά

  • 1 ζύμη Pillsbury για πίτσες

  • 6 μήλα

  • κανέλα

  • μοσχοκάρυδο

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη λευκή ή καστανή

  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το γλάσο

  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα

  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα μήλα μας σε πολύ μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μήλα μας μέσα να μαλακώσουν.

  • Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο (με το μάτι και όσο θέλει ο καθένας τα μπαχαρικά) και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας καλά

  • Σε ένα ταψάκι κόβουμε με τα χέρια μας την ζύμη Pillsbury σε μικρά μπαλάκια και σκορπάμε τα μισά μέσα στο ταψί. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μπολάκι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε

  • Αφού έχουν καραμελώσει τα μήλα μας, παραπάνω από τα μισά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε. Αφήνουμε μόνο λίγα που να είναι μεγαλύτερα κομμάτια. Ρίχνουμε το αλεσμένο μείγμα μας πάλι πίσω στο τηγάνι και ανακατεύουμε για μία τελευταία φορά.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Ρίχνουμε το μισό, να ανακατευτεί με τα πρώτα ζυμαράκια. Έπειτα τα υπόλοιπα που έχουμε κρατήσει τα βάζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση και σφηνόνουμε παντού τα ζυμαράκια μας.

  • Η λογική είναι πως όταν θα μπει αυτή η υπέροχη μηλόπιτα στο φούρνο τα ζυμαράκια θα φουσκώσουν, θα ενωθύν μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν την πιο νόστιμη, ζυμαρένια και ζουμερή μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ σας.

  • Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τη βάζουμε στο φούρνο για 15′ με 20΄λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμαράκι μας

  • Μέχρι να γίνει η μηλόπιτα, σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μας γρήγορα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γλάσο μας να γίνει λείο και γυαλιστερό (δοκιμάστε με το κουτάλι γιατί ο καθένας μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος.)

  • Μόλις είναι έτοιμη η μηλόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει για να δέσει, βάζουμε έπειτα το γλάσο και σερβίρουμε



21 views

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest