Μινεστρόνε σούπα με ξεροψημένο λουκάνικο

Ο χειμώνας απαιτεί σούπες. Σούπες χορταστικές, ζεστές θρεπτικές για όλη την οικογένεια, πεντανόστιμες και υγιεινές.



Η αγαπημένη μου μινεστρόνε με μπόλικο πιπεράκι είναι αυτή που συνδυάζεται με ξεροψημένο λουκάνικο και είναι αυτή που θα σας δείξω σήμερα. 

Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά βίδες

  • 3 μεσαία λουκάνικα χωριάτικα

  • 2 πράσα ψιλοκομμένα σε φέτες

  • 4 καρότα σε φέτες

  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ

  • 1 κ.σ. κέτσαπ

  • 1 ποτήρι κρασί

  • λίγο θυμάρι

  • 1 κύβο λαχανικών

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και έπειτα τα περνάμε από το μούλτι για να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και μαγειρεύουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί για 10 λεπτά. Μπορεί να είναι έτοιμο και σε λιγότερο χρόνο γιατί είναι σε πολύ μικρά κομματάκια σαν κιμάς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο, τα καρότα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.

  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό  στο μισό.

  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, τον κύβο λαχανικών, την τομάτα κονκασέ και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά

  • Αφού περάσουν τα 30 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν al dente ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη ξύλινη κουτάλα.

  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το λουκάνικο, το θυμάρι και λίγο ωμό λάδι

  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη.


Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest