Ομελέτα με μανιτάρια

Η ομελέτα είναι το αγαπημένο πιάτο όλες τις ώρες της ημέρας. Αγαπημένο και χορταστικό. Λατρεύω τις ομελέτες που κρατάνε μία υγρασία στο εσωτερικό τους και δεν γίνονται απόλυτα στυφές.



Η σημερινή ομελέτα που σου δείχνω έχει εκτός από αυγά, μανιτάρια και ανθότυρο ή φέτα αν θέλεις. Δεν έχει πολλά υλικά αλλά τόσα όσα χρειάζονται για να γίνει πεντανόστιμη

Υλικά

  • 4 αβγά

  • 150γρ. μανιτάρια λευκά

  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο

  • 100γρ. ανθότυρο ή φέτα

  • αλάτι, πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

  • Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

  • Τοποθετούμε πάνω στα αβγά τα σοταρισμένα μανιτάρια και τριμμένο ανθότυρο. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναδιπλώνουμε την ομελέτα σε μισοφέγγαρο και την πιέζουμε να ενωθούν τα άκρα της.

  • Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, με λίγο τριμμένο ανθότυρο από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest