Πένες με πέστο παντζαριού & καρύδια

Μία καταπληκτική ιδέα για πέστο παντζαριού ξεσήκωσα από έναν άλλον αγαπημένο μου food blogger τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Γίνεται μόλις σε 4′ με το ρολόι! Σερβίρω με πένες αλ τέντε.


Τρομερή εκδοχή vegan μακαρονάδας, για όλα τα γούστα και όλες τις διατροφικές συνήθειες!

Υλικά

  • 2 παντζάρια βρασμένα

  • 1 κ.σ. γιαούρτι

  • 1 κ.γ. λάδι

  • 2 κ.σ. καρύδια

  • 2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά αν και του πάνε περίφημα)

  • 3 σκ. μαύρο σκόρδο (βάλτε και κανονικό)

  • λίγο ταμπάσκο

  • 1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • τριμμένη παρμεζάνα

  • αλάτι-πιπέρι (για να διορθώσουμε τυχόν την γεύση)

  • 500γρ πένες

Διαδικασία


  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας αλ τέντε

  • Στο μούλτι βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε πως ίσως χρεαζόμαστε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα γούστα μας

  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιλούζουμε με λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ποσότητα από τις πένες που θέλουμε, προσθέτουμε και 3 κ.γ. πέστο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παέι παντού και να αγκαλιάσει το ζυμαρικό μας

  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

59 views0 comments