
Πένες με πέστο παντζαριού & καρύδια
Μία καταπληκτική ιδέα για πέστο παντζαριού ξεσήκωσα από έναν άλλον αγαπημένο μου food blogger τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Γίνεται μόλις σε 4′ με το ρολόι! Σερβίρω με πένες αλ τέντε.

Τρομερή εκδοχή vegan μακαρονάδας, για όλα τα γούστα και όλες τις διατροφικές συνήθειες!
Υλικά
2 παντζάρια βρασμένα
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. λάδι
2 κ.σ. καρύδια
2 κ.σ. κουκουνάρια (προαιρετικά αν και του πάνε περίφημα)
3 σκ. μαύρο σκόρδο (βάλτε και κανονικό)
λίγο ταμπάσκο
1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι (για να διορθώσουμε τυχόν την γεύση)
500γρ πένες
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες μας αλ τέντε
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα συστατικά για την πέστο και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι ή ό,τι θεωρούμε πως ίσως χρεαζόμαστε κάτι παραπάνω ανάλογα με τα γούστα μας
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιλούζουμε με λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ποσότητα από τις πένες που θέλουμε, προσθέτουμε και 3 κ.γ. πέστο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παέι παντού και να αγκαλιάσει το ζυμαρικό μας
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!