Πατάτες γιαχνί με τηγανιτό μελάτο αυγό

Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγάκι σερβίρω σήμερα στο τραπέζι μου. Πατάτες γιαχνί με μελάτο τηγανιτό αυγό. Κόλαση.



Ξέρω πως στους περισσότερους δεν σας έχει έρθει ποτέ η ιδέα ενός τηγανιτού αυγού πάνω από την πατάτα γιαχνί. Αυτή είναι όμως και η μαγεία της κουζίνας που λατρεύω. Καθημερινές συνταγές, εντελώς γιαγιαδίστικες λίγο αλλιώς δοσμένες. Αυτή η προσθήκη του αυγού αλλά και ο τρόπος που θα μαγειρέψουμε την πατάτα, θα σε κάνουν να παραμιλάς απο την νοστιμιά μόλις δοκιμάσεις.

Υλικά


  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε καρέ

  • 4 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες

  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1 σφηνάκι βαλσάμικο

  • 2 κουτ. σούπας πελτές

  • 4 δαφνόφυλλα

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/2 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι

  • 1/3 κ.γ. κανέλα 

  • 1/3 κ.γ. κύμινο

  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη

  • αλάτι, μαυροπίπερο σε σπυριά

  • 1 αυγό


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.

  • Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 - 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά.

  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Μόλις εξατμιστεί και γλυκάνει, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

  • Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.

  • Παράλληλα σε ένα τηγανάκι, τηγανίζουμε το αυγό μέχρι να γίνει όμορφα μελάτο.

  • Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το αυγό από πάνω

218 views

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest