Πράσινη σαλάτα με σπαράγγια & φράουλες

Φυσάει πια αυτός ο υπέροχος ανοιξιάτικος μυρωδάτος αέρας και όταν βλέπω ζεστές ηλιόλουστες μέρες μου έρχεται η διάθεση για ελαφριά πιάτα, μέσα στη φρεσκάδα, με υπέροχες μυρωδιές. Αγαπημένη πράσινη σαλάτα με σπαράγγια, αμπελοφάσουλα (τα γνωστά γύφτικα) και φράουλες . Ένας απίστευτος συνδυασμός που εγώ δεν το τρώω ως σαλάτα για να σας είμαι ειλικρινής αλλά ως κύριο πιάτο

Ο συνδυασμός είναι υπέροχος. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και το γευστικό αποτέλεσμα ονειρικό

Υλικά


(υλικά για μία μερίδα)

  • 6-7 σπαρράγια

  • 1 μεγάλη χούφτα αμπελοφάσουλα

  • 4-5 φρέσκιες φράουλες

  • 1 κομμάτι τυρί φέτα

  • λίγο τριμμένο τζίντζερ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

  • 1 κ.σ. μέλι

  • αλάτι-πιπέρι

  • μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα αμπελοφάσουλα (αν είναι κατεψυγμένα τα αμπελοφάσουλα απλά τα βάζουμε στην κατσαρόλα). Σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να κοχλάσει. Βάζουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 έως 10 λεπτά ανάλογα πόσο al dente τα θέλουμε (εγώ περίπου στα 8 λεπτά τα βγάζω)

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό με παγάκια. Αφού σουρώνουμε τα λαχανικά μας τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι βαλσάμικο, πιπέρι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε γρήγορα να γίνουν μια σως και να δέσει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι κατά προτίμηση

  • Σουρώνουμε ξανά τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα στεγνό καθαρό μπολ. Τρίβουμε την φέτα μας από πάνω, κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και ρίχνουμε την σως από πάνω ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με μαύρο σουσάμι

Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

84 views0 comments