Ρεβιθάδα με πράσα στη χύτρα

Είναι από τις πιο αγαπημένες μου σούπες. Γενικά το ρεβίθι το αγαπώ αλλά η ρεβιθάδα με πράσα που μελώνουν όλο το φαγητό και πόσο μάλλον στη χύτρα ταχύτητας είναι αξεπέραστη. Μπόλικο ξύδι και παρμεζάνα τριμμένη από πάνω...ένα όνειρο

Το πράσο σε χοντρά μεγάλα κομμάτια κάνει απίθανη την ρεβιθάδα μας. Την γλυκαίνει και την δένει ταυτόχρονα.


Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια

  • 2 μεγάλα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

  • 1 μεγάλο καρότο

  • 1 μικρή πατάτα (προεραιτικά)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1/2 κ.γ. κύμινο

  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

  • 1 λεμόνι (ξύσμα & χυμό)

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι-πιπέρι

Topping:

  • παρμεζάνα τριμμένη

  • ελαιόλαδο

  • χυμό λεμονιού


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Από το προηγούμενο βράδυ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια με μπόλικο κρύο νερό, λίγο αλάτι και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά

  • Βάζουμε την χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τα πράσα. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γλυκάνουν και να πέσουν σε όγκο τα πράσα μας. Ρίχνουμε και την πατάτα κομμένη στα 4 και ανακατεύουμε.

  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τις δάφνες, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τέλος το ζωμό λαχανικών.

  • Σφραγίζουμε την χύτρα, βάζουμε την βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη (συνήθως στο 2), χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30'. Αφαιρούμε τον ατμό για να αποσυμπιεστεί και ανοίγουμε την χύτρα μας

  • Για να δέσουμε την σούπα μας και να φαίνεται καλά χυλωμένη, παίρνουμε με την κουτάλα δυο κουταλιές, τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τις χτυπάμε με το ραβδομπλέντελ. Ρίχνουμε το μείγμα στην χύτρα και ανακατεύουμε

  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού αν χρειάζεται και τριμμένη παρμεζάνα από πάνω

Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

151 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest