Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που μαγειρεύουμε το κουνουπίδι σε αυτή την συνταγή είναι υπέροχος, γρήγορος και εύκολος. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με διάφορους τρόπους

είτε ως κύριο πιάτο είτε ως σαλάτα.

Ένας τρόπος τα παιδάκια μας να τρώνε πολύ πιο εύκολα και παιχνιδιάρικα το κουνουπίδι.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 λεμόνι

  • 1 κ.γ. κουρκουμά

  • 1 κ.γ. μέλι

  • αλάτι-πιπέρι

  • για τις γαρίδες πατήστε ΕΔΩ

Διαδικασία


  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κουνουπίδι

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα βάζουμε το κουνουπίδι τριμμένο και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία

  • Ρίχνουμε τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι

  • Αφήνουμε το κουνουπίδι σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί για 10 λεπτά το πολύ.

  • Σβήνουμε με λεμόνι και μέλι και ανακατεύουμε

  • Σερβίρουμε σε μπολ με τις μελωμένες μας γαρίδες (βρείτε τη συνταγή ΕΔΩ )


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

426 views0 comments