Σαλάτα με μανέστρα, λαχανικά και σως μουστάρδας

Έχουμε συνηθίσει την μανέστρα να την βλέπουμε σε πολύ συγκεκριμένα φαγάκια. Και όμως, υπάρχουν άπειροι τρόποι να την μαγειρέψουμε υγιεινά και πεντανόστιμα.



Σήμερα, σου φτιάχνω μια super power σαλάτα, με μανέστρα και λαχανικά, με μια κρεμώδη σως μουστάρδας. Εννοείται και μπορείτε όπως και εγώ να την χρησιμοποιήσετε και ως κυρίως πιάτο. Τα παιδιά σας θα λατρε΄ψουν και την πολυχρωμία και την γεύση. Εμπιστευτείτε με!!

Υλικά

  • 200 γρ. μανέστρα

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

  • 5-6 μανιτάρια λευκά

  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

  • 1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ

  • 1 χούφτα ρόκα

  • λίγη ρίγανη

  • λίγη πάπρικα γλυκιά

  • σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κύβος λαχανικών

Για το dressing

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.γ. βαλσάμικο

  • λίγο ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • πιπέρι τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ραντίζουμε με λάδι, αλάτι-πιπέρι, λίγη ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και λίγο σκόρδο σε σκόνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά. Μόλις γλυκάνουν, σβήνουμε τον φούρνο

  • Μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας, σε μια κατσαρόλα βράζουμε την μανέστρα μας για 9 λεπτά. Την θέλουμε αλ τέντε. Μπορούμε μέσα στο νερό που βράζει να προσθέσουμε και ένα κύβο λαχανικών

  • Σουρώνουμε την μανέστρα, την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ  και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα στο ίδιο μπολ βάζουμε τα λαχανικά που ψήσαμε στον φούρνο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την φρέσκια ρόκα μας και το κρεμμύδι

  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία λεία σως

  • Περιχύνουμε με την σως την σαλάτα μας και ανακατεύουμε.



Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest