Σκορδάτες γαρίδες σουβλάκι

Ένας ξεχωριστός και πανεύκολος τρόπος να τρως την γαρίδα σου και πολύ διαφορετικός να συνοδεύσεις το ουζάκι σου ειδικά σε μέρες σαν την Καθαρά Δευτέρα.


Υπάρχει πάντα μα πάντα ως μεζές στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας εδώ και χρόνια! Και εννοείται επειδή είναι μια πανεύκολη συνταγή την φτιάχνουμε πολύ συχνά και στο σπίτι μας!

Υλικά

  • 50 γαρίδες baby καθαρισμένες

  • 4κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  • σκόρδο σε σκόνη ή λιωμένο

  • λεμόνι

  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία


  • Περάστε στο σουβλάκι τις γαρίδες (σχεδόν 5 σε κάθε σουβλάκι)

  • Ραντίστε με μπόλικο βούτυρο, σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Ψήστε στο φούρνο ή στο γκρίλ ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά. Μόλις αρχίζουν και παίρνουν χρώμα σβήστε με χυμό από λεμόνι

*tips: μπορούμε μέσα στο ταψί ή στο γκριλ από πάνω ή ακόμα και στη σχάρα να βάλουμε μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο και ρίγανη για εξτρά γεύση


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

17 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest