Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η αλήθεια είναι πως δεν προοριζόταν να φωτογραφηθεί , ούτε και να σας την δείξω γιατί απλά ήταν ένα πολύ εύκολο πιάτο που το έκανα για την οικογένεια μου γρήγορα γιατί δεν είχα προλάβει να μαγειρέψω. Βγήκε όμως τόσο νόστιμη και λαχταριστή που το uploading ήταν μονόδρομος


Δεν χρειάζεσαι πάνω από 20' για αυτό το εκπληκτικό σπαγγέτι, αλλά όπως κάθε μακαρονάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να την φας ζεστή μόλις μπει στο πιάτο


Υλικά


  • 250 γρ. σπαγγέτι

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

  • 2 κ.σ. ζεστό νερό

  • 1 κούπα χοντροκομμένα αλλαντικά (γαλοπούλα, μορταδέλα κτλ ό,τι έχετε)

  • 1 κρέμα γάλακτος 200ml

  • 20 γρ. βούτυρο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

  • λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο




Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσουν βάζουμε και τα αλλαντικά

  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και ανακατεύουμε

  • Διαλύουμε το σαφράν στις δύο κουταλιές ζεστό νερό σε ένα ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας στο τηγάνι

  • Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα άρα βράζουμε τα μακαρόνια μας δυο λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Κρατάμε το νερό γιατί μπορεί να το χρειαστούμε στη σάλτσα μας. Βάζουμε τα μακαρόνια μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα μας και να μαγειρευτούν άλλα 2 λεπτά. Εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το νερό που βιάσανε τα μακαρόνια

  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πιπέρι

  • Τρώμε αμέσως!


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

213 views0 comments