Σπιτική βάφλα | Πρωινό

Updated: Oct 19, 2020

Για να κάνεις βάφλα, να ξέρεις πως χρειάζεσαι βαφλιέρα. Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Άπαξ και έχεις στο σπίτι σου μία τέτοια, που είναι και πολύ οικονομικές πλέον, τότε το αγαπημένο σου σνακ, επιδόρπιο, πρωινό…μόλις μπήκε στη ζωή σου.


Κανονικά η βάφλα είναι επιδόρπιο…εγώ πάντως σήμερα θα σας δείξω ένα υπέροχο breakfast! Το παραδέχομαι…εγώ την βάφλα την μετατρέπω εύκολα και σε κυρίως πιάτο…είναι όλα θέμα οπτικής! χα χα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε την βαφλιέρα μας.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε τον χυλό μας.

  • Ψεκάζουμε την βαφλιέρα με σπρέι βούτυρο. Εάν δεν έχουμε με ένα πινέλο αλείφουμε τις πλάκες της βαφλιέρας.

  • Παίρνουμε μια μεγάλη κουτάλα με χυλό και ξεκινώντας από το κέντρο της βαφλιέρας το ρίχνουμε σιγά σιγά στις πλάκες.

  • Κλείνουμε τη βαφλιέρα και περιμένουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε ζεστές.

  • Ολοκληρώνουμε το πρωινό μας με γιαούτι, μπανάνα, μέλι και λίγες νυφάδες βρώμης

Υλικά

  • 2 αυγά

  •  2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

  •  1 3/4 κούπες γάλα

  • ­­­ ½ κούπα ηλιέλαιο (διαφορετικά ελαιόλαδο)

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  •  4 κ.σ. baking powder

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Topping

  • 1 μπανάνα

  • 1 κ.σ. γιαοούρτι

  • μέλι

  • λίγες νυφάδες βρώμης


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest