Σπιτική Γκρανόλα

Ποιος σου είπε ότι πρέπει να την αγοράσεις ή ότι είναι δύσκολο να την φτιάξεις ή ότι δεν αξίζει η προσπάθεια αφού στην αγορά βρίσκεις άπειρες; Σαν την δική σου γκρανόλα δεν έχει...και ειδικά για τα παιδιά σου είναι ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά δώρα που μπορείς να κάνεις



Για ένα τέλειο υγιεινό πρωινό, για όλη την οικογένεια, η granola (γκρανόλα) παρέα με γάλα ή γιαούρτι, μας γεμίζει ενέργεια χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.Θρεπτική και νόστιμη μπορεί να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια.

Υλικά

  • 9 φλ. βρώμη

  • 1 φλ. μέλι

  • 1 φλ. λάδι καρύδας

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 2 κ.σ. μαύρη τρούφα σοκολάτας

  • 1 κ.σ. κανέλα

  • 2 κ.σ. ξανθιές σταφίδες

  • 1/2 φλ. καρύδια (προαιρετικά)

  • φρούτα αποξηραμένα της αρεσκείας σας (προαιρετικά)


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε μαζί την βρώμη, το αλάτι, την κανέλα, την σοκολάτακα τα καρύδια.

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένα. Ρίχνουμε τα υγρά μας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε

  • Σε ένα ταψί πλάκα με λαδόκολλα στρώνουμε την γκρανόλα μας και την ψήνουμε στους 180ºC για 10 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, “σπάμε” με ένα μαχαίρι απαλά την γκρανόλα και προσθέτουμε εάν θέλουμε τα φρούτα της επιλογής μας.

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest