
Σπιτικό παγωτό φρούτα του δάσους
Η συνταγή παγωτού που θα σας δείξω σήμερα στην ουσία η βασική συνταγή που πρέπει πάντα να ακολουθήσουμε αν θελουμε να φτιάξουμε παγωτό, με οποιοδήποτε φρούτο και να είναι και πετυχημένο. Εντάξει, μικρές αλλάγες, προσθήκες, μυστικά παάντα υπάρχουν…αλλά αυτός είναι ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος να γευτείτε υπέροχο σπιτικό παγωτό χωρίς συντηρητικά. Διάλεξα τα φρούτα του δάσους γιατί μου αρέσει το χρώμα [χααχαχα] και γιατί είναι τόσο γλυκό όσο εγώ το θέλω. Αφού με ξέρετε…με τα πολύ γλυκά δεν τα πάω καλά!

Καύσωνας χωρίς παγωτό...είναι χειμώνας χωρίς τζάκι!
Υλικά
2οογρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
200ml πλήρες γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Πριν ξεκινήσουμε ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι το μπολ της παγωτομηχανής να έχει καταψυχθεί αρκετές ώρες
Αφαιρούμε το μπολ ψύξης από την κατάψυξη και το τοποθετούμε στη βάση της παγωτομηχανής
Πολτοποιούμε τη ψύχα από τα φρούτα
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να σφίξει ελαφρώς
Αναμειγνύουμε τη ψίχα των φρούτων με τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη
Αφήνουμε το μείγμα παγωτού περίπου για 4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει
Προσθέτουμε στη παγωτομηχανή όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αφήνουμε τη συσκευή να λειτουργήσει τόσο, μέχρι να είμαστε ευχαριστημένοι με την πυκνότητα του μείγματος. Το αργότερο μετά από 40 λεπτά το απγωτό είναι έτοιμο.Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!