Σπιτικό παγωτό φρούτα του δάσους

Η συνταγή παγωτού που θα σας δείξω σήμερα στην ουσία η βασική συνταγή που πρέπει πάντα να ακολουθήσουμε αν θελουμε να φτιάξουμε παγωτό, με οποιοδήποτε φρούτο και να είναι και πετυχημένο. Εντάξει, μικρές αλλάγες, προσθήκες, μυστικά παάντα υπάρχουν…αλλά αυτός είναι ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος να γευτείτε υπέροχο σπιτικό παγωτό χωρίς συντηρητικά. Διάλεξα τα φρούτα του δάσους γιατί μου αρέσει το χρώμα [χααχαχα] και γιατί είναι τόσο γλυκό όσο εγώ το θέλω. Αφού με ξέρετε…με τα πολύ γλυκά δεν τα πάω καλά!

Καύσωνας χωρίς παγωτό...είναι χειμώνας χωρίς τζάκι!

Υλικά


  • 2οογρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

  • 200ml πλήρες γάλα

  • 200ml κρέμα γάλακτος

  • 100γρ. ζάχαρη

  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας



Διαδικασία

Πριν ξεκινήσουμε ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι το μπολ της παγωτομηχανής να έχει καταψυχθεί αρκετές ώρες

  • Αφαιρούμε το μπολ ψύξης από την κατάψυξη και το τοποθετούμε στη βάση της παγωτομηχανής

  • Πολτοποιούμε τη ψύχα από τα φρούτα

  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να σφίξει ελαφρώς

  • Αναμειγνύουμε τη ψίχα των φρούτων με τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη

  • Αφήνουμε το μείγμα παγωτού περίπου για 4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει

  • Προσθέτουμε στη παγωτομηχανή όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

  • Αφήνουμε τη συσκευή να λειτουργήσει τόσο, μέχρι να είμαστε ευχαριστημένοι με την πυκνότητα του μείγματος. Το αργότερο μετά από 40 λεπτά το απγωτό είναι έτοιμο.Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

113 views0 comments