Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ σας! Είναι ντελικάτη και χορταστική, πολύ υγιεινή και θα την λατρέψουν και τα παιδιά σας! Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο εύκολη και γρήγορη είναι...νομίζω πια με έχετε μάθει.


Διάβασε καλά τα tips που θα σου δώσω για το ψήσιμο της τάρτας για να σου βγαίνει πάντα μπισκοτένια η βάση και πεντανόστιμη


Υλικά


  • 1 φύλλο για τάρτες (του εμπορίου)

  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετούλες

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού

  • 100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

  • 1 κ.γ. κοφτό σκόρδο σκόνη

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

  • πιπέρι-αλάτι




Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Με τον πλάστη μου ανοίγω λίγο το φύλλο της τάρτας. Αφού βουτυρώσω καλά την ταρτιέρα μου, απλώνω το φύλλο ομοιόμορφα και κόβω τις άκρες γύρω γύρω. Βάζω στην κατάψυξη για 15' με 30' (Αυτό το κάνουμε για να παγώσει και "κάτσει" λίγο η ζύμη ώστε στο ψήσιμο να βγει μπισκοτένια)

  • Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, βάζω μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και ρίχνω ρεβύθια ή γίγαντες ωμά να απλώσουν καλά πάνω στην λαδόκολλα (λειτουργούν ως βαρύδια)και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα 20 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο

  • Κόβω τα ντοματίνια μου σε φετούλες και τις τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα ζουμιά

  • Κόβω επίσης και την μοτσαρέλα σε λεπτές φετούλες

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύω το μασκαρπόνε μου, την τριμμένη παρμεζάνα, το πέστο και τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  • Μόλις βγάλω την ζύμη από τον φούρνο αφήνω για 15 λεπτά σχεδόν να κρυώσει. Στρώνω προσεχτικά στη βάση το μείγμα από το μασκαρπόνε, απλώνω τις φέτες μοτσαρέλα και τέλος τις φέτες από τα ντοματίνια μου την μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και ρίγανη προαιρετικά

  • Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και η ντοματούλα να μελώσει

  • Αφήνω λίγο να κρυώσει η τάρτα μου, κόβω και σερβίρω


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

289 views0 comments