Ταμπουλέ σαλάτα με λαχανικά και σως μουστάρδας-μελιού

Θρεπτική, πεντανόστιμη, υγιεινή και πολύχρωμη! Μια σαλάτα που τα έχει πραγματικά όλα. Συνήθως την φτιάχνω για κυρίως πιάτο στο σπίτι μου και την συνοδεύω με παξιμαδάκι ολικής.


Το πλιγούρι θέλω να θυμάστε πως είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να βρούμε στα ράφια του σουπερμάρκετ, έχει πληθώρα βιταμινών, φροντίζει τη σιλουέτα μας και ΝΑΙ…ρίχνει ακόμα και την πίεση!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα ή βραστήρα, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε και το πλιγούρι μέσα, αλατίζουμε και σκεπάζουμε για 10′ μέχρι να αφρατάψει το πλιγούρι μας

  • Όταν είναι έτοιμο, σπάμε με το πιρούνι μας και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά μας.

  • Ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το λάιμ και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε από πάνω την σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά


Υλικά

  • 200γρ. πλιγούρι (1 φλ.τσαγιού)

  • 3 φλ. τσαγιού νερό

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβάκια

  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ

  • 1 αγγούρι με την φλούδα κομμένο σε μικρό καρέ

  • σχοινόπρασο

  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • αλάτι, πιπέρι


Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest