Τηγανίτες με τυρί κρέμα & μέλι

Updated: Oct 19

Τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Εμένα ήταν πάντοτε οι “σπεσιαλιτέ” του μπαμπά μου..


Μας τις έφτιαχνε Κυριακές στο πετρογκάζ και τις τρώγαμε μεφέτα και μέλι!! ‘Οπως και να διαλέξεις να τις φας, αυτή είναι η πιο εύκολη, σίγουρη και βασική συνταγή για τις τηγανίτες.


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.

  • Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη  και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα.

  • Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄.

  • Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν.

  • Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τυρί κρέμα ενδιάμεσα, μέλι και κανέλα

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γλ. μαγιά στιγμής

  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

  • 1½ κούπας νερό

Topping

  • μέλι

  • κανέλα

  • τυρί κρέμα


Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest