Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή! Προσωπικά είναι ο αγαπημένος τρόπος να τρώω τις γαρίδες μου! Είναι μια πανεύκολη συνταγή που απαιτείται πολύ λίγος χρόνος στη κουζίνα, το αποτέλεσμα όμως είναι μοναδικό!


Απολαύστε το αγαπημένο σας θαλασσινό στην πιο νόστιμη εκδοχή του! Τραγανές, απόλυτα μελωμένες γαρίδες!

Υλικά

  • 30 γαρίδες καθαρισμένες (και καταψυγμένες)

  • 2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

  • 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

  • 40 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη(προεραιτικά)

  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη γλυκιά πάπρικα

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • σχοινόπρασο

  • λίγο σκόρδο σε σκόνη

Διαδικασία


  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά ίσα να κάψει.

  • προσθέτουμε τις γαρίδες πλημένες και σκουπισμένες καλά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το λεμόνι

  • Κινούμε συνέχεια το τηγάνι μας να μην ¨αρπάξουν¨οι γαρίδες μας

  • Τέλος σβήνουμε με το λεμόνι και μόλις πιει το ζουμάκι γαρνίρουμε με το μέλι. Αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα΄και αποσύρουμε

**Οι γαρίδες θέλουν το πολύ 5 με 7 λεπτά μαγείρεμα για να γίνουν τραγανες και ζουμερες αλλιώς λασπώνουν. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ γρήγορες


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

341 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest