Τραχανόσουπα με ντομάτα & μπέικον

Μια από τις αγαπημένες μου σούπες για όλες τις ώρες. Οικονομική, θρεπτική και με μια γεύση

α-ξ-ε-π-έ-ρ-α-σ-τ-η!


Θυμάμαι πάντοτε τη μαμά μου (μέχρι και τώρα) να μου κάνει έναν γρήγορο τραχανά, της θαλπωρής, για να ζεσταθώ και να χορτάσω. Η συνταγή είναι εξελιγμένη αλλά πάντα θα θυμίζει μαμά Ελένη.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα κόβουμε τις 6 φέτες μπέικον και τις σοτάρουμε χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα

  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά σε μέτρια φωτιά

  • Μόλις πάρουν χρώμα και γλυκάνουν, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον κύβο βοδινού, λίγο θυμάρι τριμμένο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε τον τραχανά (σχεδόν μία κούπα τραχανά τα 200γρ.) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 5 κούπες ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά (αν η κουζίνα σας πάει έως το 9, η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 3 έως 4) σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για σχεδόν 20 λεπτά

  • Σερβίρουμε ζεστή με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

*Μπορείτε στη μέση της σούπας να σοτάρετε ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν σε ένα τηγανάκι και να το σερβίρετε


Υλικά

  • 200 γρ. τραχανάς ξινός

  • 6 φέτες μπέικον

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

  • 3 σκ. σκόρδο

  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 1 κύβο βοδινού

  • αλάτι-πιπέρι

  • θυμάρι ξερό

  • 2 κ.σ. (κοφτές) ζάχαρη

  • ελαιόλαδο

  • σχοινόπρασο για γαρνίρισμα



Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest