
Τραχανόσουπα με ντομάτα & μπέικον
Μια από τις αγαπημένες μου σούπες για όλες τις ώρες. Οικονομική, θρεπτική και με μια γεύση
α-ξ-ε-π-έ-ρ-α-σ-τ-η!

Θυμάμαι πάντοτε τη μαμά μου (μέχρι και τώρα) να μου κάνει έναν γρήγορο τραχανά, της θαλπωρής, για να ζεσταθώ και να χορτάσω. Η συνταγή είναι εξελιγμένη αλλά πάντα θα θυμίζει μαμά Ελένη.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια πλατιά κατσαρόλα κόβουμε τις 6 φέτες μπέικον και τις σοτάρουμε χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά σε μέτρια φωτιά
Μόλις πάρουν χρώμα και γλυκάνουν, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον κύβο βοδινού, λίγο θυμάρι τριμμένο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε τον τραχανά (σχεδόν μία κούπα τραχανά τα 200γρ.) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 5 κούπες ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά (αν η κουζίνα σας πάει έως το 9, η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 3 έως 4) σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για σχεδόν 20 λεπτά
Σερβίρουμε ζεστή με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
*Μπορείτε στη μέση της σούπας να σοτάρετε ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν σε ένα τηγανάκι και να το σερβίρετε
Υλικά
200 γρ. τραχανάς ξινός
6 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο βοδινού
αλάτι-πιπέρι
θυμάρι ξερό
2 κ.σ. (κοφτές) ζάχαρη
ελαιόλαδο
σχοινόπρασο για γαρνίρισμα