Τρουφάκια σοκολατάκια με καρύδα (4 υλικά)

Κάθε Χριστούγεννα χρειαζόμαστε μερικές χιονούλες στο τραπέζι μας! Ένα εύκολο γλύκισμα που πάει με όλα. Σαν σοκολατάκι με τον καφέ, κέρασμα στα παιδιά που μας λένε τα κάλαντα ακόμα και για ένα μικρό γλυκάκι μετά το φαγητό. Αυτό το τόσο γρήγορο και εύκολο γλυκάκι μου θύμιζε πάντα το χιόνι για αυτό και το λαχταρώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή περισσστερο από ποτέ!

Σήμερα σου φτιάχνω τα χιονισμένα τρουφάκια σοκολατάκια με ινδοκάρυδο και λευκή σοκολάτα. Είναι η τέλεια στιγμή για να πάρετε μαζί τα παιδάκια σας στη κουζίνα και να παίξετε πλάθοντας τις γλυκές χιονούλες μας.

Υλικά


  • 1 ζαχαρούχο (297γρ)

  • 120-150 γρ. ινδοκάρυδο

  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας (αλλιώς 1 σωληνάκι σκόνη βανίλιας)

  • 1/2 κ.γ. ροδόνερο

  • 360 γρ. λευκή σοκολάτα

  • καρύδα τριμμένη για ρολάρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο μαζί με το ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το ροδόνερο, μέχρι να ενωθούν όλα μεταξύ τους

  • Παίσνουμε λίγη ποσότητα του μείγματος στο χέρι μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Συνολικά βγαίνουν 20 με 25 μπαλίτσες ανάλογα το μέθεθος που τις φτιάχνουμε

  • Βάζουμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.

  • Ταυτόχρονα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί*.

  • Βγάζουμε τις μπαλίτσες από το ψυγείο και βουτάμε μία-μία μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα.

  • Αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα, βουτάμε το μπαλάκι μας και σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο . Τα ακουμπάμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

  • Αφήνουμε τις μπαλίτσες να κρυώσουν στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά.

  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 5-7 μέρες.


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

276 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest