Τυρένια λαχανάκια Βρυξελλών με ελαφριά μπεσαμέλ

Αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη για όσους νομίζουν πως δεν τους πολυαρέσουν είτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, είτε το λάχανο εν γένει. Σας λέω την αλήθεια, όπως πάντα, η συνταγή είναι σε άλλο level. Πεντανόστιμη! Τυρένια, λαχταριστή, μελωμένη και υγιεινή παιδιά...να τα λέμε και αυτά!

Και επειδή ξέρω πως εσείς οι μανούλες νοιάζεστε τα παιδάκια σας να τρώνε λαχανικά και πολλών ειδών τροφές, και επειδή εγώ κάνω όλες τις δοκιμές στην Ξανθούλα μου...σας λέω πως την ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕ!!!


Η συνταγή είναι εξαιρετικά γρήγορη & εύκολη. Τώρα, αν με ρωτάτε που θα βρούμε λαχανάκια Βρυξελλών, εννοείται πως μπορείτε να τα πάρετε καταψυγμένα όπως άλλωστε έκανα και εγώ! Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά

Υλικά

  • 400γρ λαχανάκια Βρυξελλών (κατεψυγμένα)

  • 1 πατάτα μεσαία

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 3 φέτες γαλοπούλας

  • 2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

  • 1 κύβος λαχανικών

  • αλάτι-πιπέρι


Μπεσαμέλ

  • 50γρ αλεύρι

  • 50γρ βούτυρο

  • 500ml γάλα

  • μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • αλάτι-πιπέρι

  • (λίγο τυρί τριμμένο)

Διαδικασία


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα

  • Βάζουμε τα λαχανάκια σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε κάτω από τη βρύση να ξεπαγώσουν ελαφρώς. Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουν πλήρως

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν. Μόλις διαφανίσουν βάζουμε και την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε μικρά καρέ και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα. Σχεδόν 10 λεπτά

  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τα λαχανάκια μας. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω την γέμιση από το τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα στο πυρέξ. Τρίβουμε μπόλικη παρμεζάνα

  • Στο ίδιο τηγάνι (για να μην λερώσουμε άλλο σκεύος) βάζουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το αλεύρι. Με τον αναδευτήρα μας ανακατεύουμε και γίνεται μικρά μικρά μπαλάκια απο ζύμη. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μας και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας. Αν δείτε πως χρειάζεται περισσότερη υγρασία, προσθέτετε είτε γάλα είτε λίγο νεράκι. Τρίβουμε μοσμοκάρυδο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε και την παρμεζάνα

  • Ρίχνουμε την μπεσαμέλ μας πάνω απο τα λαχανάκια και σκεπάζουμε ομοιόμορφα. Αν μας έχει μείνει τυράκι τριμμένο βάζουμε από πάνω.

  • Ψήνουμε στον φούρνο σχεδόν για 35’ με 40’ ανάλογα με τον φούρνο μας ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ μας


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

221 views1 comment