Χοιρινό «μουσταρδάτο»

Μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για παρέα και κρασάκι. Είναι μια παραλλαγή της κλασσικής τηγανιάς μόνο που εδώ το χοιρινό μας σιγομαγειρεύεται μέσα στη μουστάρδα και γίνεται λιώμα.

Η συνταγή που θα σας δείξω είναι η απλή εκδοχή της...και επειδή θα με ρωτήσετε «Ναι, μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές και μανιτάρια»...Πεντανόστιμη και σε λιγότερο από ώρα έτοιμη

Υλικά


  • 1κ. κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)

  • 2 κρεμμύδια ξερά

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 ποτήρι νερού μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 ποτήρι νερού κράσι

  • 1 ποτήρι νερό

  • Λίγο λάδι

  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το τσιγαρισμένο χοιρινό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένο. Αφήνουμε να πάρουν λίγο θερμοκρασία ξανά

  • Ρίχνουμε το μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά

  • Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και σιγοβράζουμε για  40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα

  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


*Δοκιμάζουμε στο τέλος το αλάτι και το διορθώνουμε


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

314 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest