Χοιρινό φιλέτο: το απόλυτο ψήσιμο

Αυτό το χοιρινό φιλέτο θα γίνει με διαφορά το αγαπημένο σας. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως μόλις θα το δοκιμάσετε θα πείτε "ΟΥΑΟΥ". Εννοείται πως με δύο προσθήκες αλλά και με καθόλου προσθήκες γίνεται το ιδανικό εορταστικό πιάτο.



Βήμα-βήμα θα μάθουμε τον τρόπο για το απόλυτο ψήσιμο. Απ' έξω θα έχει τέλεια τραγανό και μέσα απίστευτα ζουμερό και μαλακό.

Υλικά

  • χοιρινό φιλέτο (500γρ.)

  • 3 κ.σ. βούτυρο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο

  • πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι,πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα

  • Βγάζουμε το χοιρινό φιλέτο από το ψυγείο και το αφήνουμε λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

  • Ρίχνουμε πάνω στη σάρκα του (και από τις δύο μεριές) πάπρικα γλυκιά, πιπέρι και λίγο αλάτι. Κάνουμε καλό μασάζ να πάει παντού

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο να κάψει μαζί με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες με την φλούδα τους και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να κάψει και να αρωματιστεί το βούτυρο.

  • Βάζουμε το χοιρινό μας από την μία πλευρά πρώτα, πατώντας στο ελαφρά. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε βούτυρο πάνω στο κρέας. Αφήνουμε να παρεί πολύκαλό χρώμα η μία μεριά. Με την βοήθεια μιας τσιμπίδας γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά προσθέτοντας και την 3η κουταλιά βούτυρο. Θέλουμε να έχει υγρασία το τηγάνι μας. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Το ίδιο και λίγο στα πλαϊνά το κρέατος.

  • Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ένα ταψάκι ρίχνοντας όλα τα ζουμάκια μέσα από το τηγάνι και τα σκόρδα με το δενδρολίβανο. Επιπλέον tip: βάλτε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του χοιρινού.

  • Κλείστε καλά με αλουμινόχαρτο και αφήστε να ψηθεί για 40' με 45' στους 180 στον αέρα. Εάν το θέλετε πιο rare ψήστε το 30' με 35'. Στα τελευταία 10' ψεσκεπάστε το κρέας

  • Μόλις ο χρόνος περάσει αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο και μετά κόψτε το.


Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest