Μελωμένη κοτόσουπα με λαχανικά στη χύτρα

Προσωπικά η πιο αγαπημένη μου σούπα. Σχεδόν δεν μπορώ να την συγκρίνω με καμία άλλη. Κοτόσουπα με λαχανικά και πατάτα, με ένα συγκλονιστικό ζωμό με μπαχαρικά , μελωμένη μέσα στη χύτρα ταχύτητος. Σίγουρα η χύτρα κάνει τα θαύματά της, μελώνει το φαγητό πολύ γρήγορα, το δένει φοβερά, το νοστιμεύει. Μην νομίζεις όμως πως σε μια καλή συμβατική κατσαρόλα δεν μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά; Την ίδια ακριβώς

Την λατρεύω αυτή την comfy σούπα για πολλούς λόγους. Είναι τρομερά νόστιμη, χορταστική, οικονομική και ο ζωμός της είναι να τον πίνεις στο ποτήρι. Δοκίμασε την και θα καταλάβεις

Υλικά


  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

  • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες

  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

  • 2 πατάτες μεσαίες

  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

  • 1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο)

  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό

  • 1 κ.γ. θυμαρορίγανη

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 1 λεμόνι (χυμό & φλούδα)

  • 2 δαφνόφυλλα

  • 1 κ.γ. Κουρκουμά

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπερι

  • μπούκοβο για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης


  • Στη χύτρα βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω τα κομμάτια κοτόπουλου με τα κόκκαλα

  • Μόλις πάρουν χρώμα βάζω το κρεμμύδι και το πράσο να τσιγαριστούν και εκείνα να διαφανίσουν

  • Προσθέτω το καρότο, το σκόρδο και τις πατάτες κομμένες σε μεσαία κομμάτια. Ρίχνω όλα τα μπαχαρικά, τις φλούδες και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά.

  • Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.

  • Βάζω τον ζωμό κότας να καλύψει όλα τα υλικα. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό ακόμα

  • Σφραγίζω τη χύτρα, βάζω τη βαλβίδα στη σωστή ένδειξη (συνήθως στο 2) και μετράω 20’ από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός

  • Βγάζουμε τον ατμό ή αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα. Ανοίγουμε και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο

  • Ξεψαχνίζουμε το κρέας από τα κόκκαλα και ξαναβάζουμε το κρέας στη χύτρα. Με ανοιχτό το σκεύος αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για λίγο

  • Σερβίρουμε με λεμόνι αν χρειάζεται και μπούκοβο


*Την ίδια διαδικασία κάνετε και σε μια μεγάλη συμβατική κατσαρόλα. Μπορεί να χρειαστεί να ξαφρίσετε ελαφρώς το κρέας. Ο χρόνος στη συμβατική είναι σχεδόν 1 ώρα ανάλογα με την κουζίνα σας


Καλή μας όρεξη!

#staygarliced & να τρώτε καλά!

349 views0 comments

Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest