Στραπατσάδα

Updated: Oct 19

Τον λένε καγιανά, ντομάτες με αυγά, στραπατσάδα…όπως και να το λένε το ίδιο νόστιμο και υπέροχο φαγάκι είναι.


Εμένα μου θυμίζει καλοκαίρι στο χωριό που έπαιζα με τις ώρες και η μαμά, μας ετοίμαζε κάτι πολύ γρήγορο και νόστιμο να φάμε με μπόλικο ψωμάκι. Ήταν η στραπατσάδα και ήταν υπέροχη…


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 3-4κ.σ. ελαιόλαδο να τσιγαριστεί

  • Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και το βάζουμε και εκείνο στο τηγάνι

  • Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τις 2 ντομάτες (πετάμε τις φλούδες) και την τρίτη την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια

  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και σβήνουμε με το βαλσάμικο

  • Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη πάπρικα, τη ρίγανη και αφήνουμε 5 έως 10 λεπτά να “τραβηχτεί” όλη η υγρασία από τις ντομάτες

  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε ελαφρώς (ίσα ίσα να σπάσουν οι κρόκοι) ρίχνουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι

  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μόλις δούμε να αρχίζουν να σχηματίζονται τα αυγά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά

  • Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και ανατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  • Σερβίρουμε με ψωμάκι χωριάτικο, ελίτσες και ένα ποτήρι κρασί


Υλικά

  • 5 αυγά

  • 3 ντομάτες μεγάλες

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • 1 κ.γ. θυμάρι

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • ελαιόλαδο

  • 60 γρ. φέτα

  • 2 κ.σ. ξύδι

  • μπόλικο πιπέρι τριμμένο



Subscribe to My Newsletter

YOU CAN ALSO FIND ME ON 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest